Ga naar hoofdinhoud

Even voorstellen: het voltallige team van onze ringtraining

Zittend van rechts naar links Sandy,Claudia en Geert, Staand vRnL Erna,Arthur,Myriam en Liesbeth. Met veel enthousiasme geven zij 2 keer per maand show training op ons mooie terrein Baan 19 in Kaatsheuvel. Leden zijn welkom om op een leuke manier te trainen op het showen van hun hond.

Waar en wanneer

Ringtraining wordt al jaren door Kynologenvereniging Waalwijk aangeboden aan de leden en sinds april 2019 geheel op eigen terrein, Baan 19 te Kaatsheuvel. De ringtrainingen worden gegeven op de zondagochtend van 10.30 tot 12.30 uur op ons buitenterrein voorzien van betegelde overkapping. Dit is ook de locatie waar KV Waalwijk haar jaarlijkse Clubmatch op de 2e zondag van september houdt!

Voor wie

De ringtrainingen zijn voor onze leden vrij toegankelijk. Voor iedere hond die de ringtraining volgt vragen wij € 2,50 per hond. Alle rashonden zijn van harte welkom maar zorgt u er wel voor dat de hond voldoende is ingeënt en uitgelaten. Bent u nieuwsgierig en geen lid van onze vereniging? Geen probleem! U bent van harte welkom om bij onze ringtraining te komen kijken. U bent dan, samen met uw hond, te gast om vrijblijvend te komen kijken en mee te trainen met uw hond. Indien u dan besluit om voortaan bij onze vereniging de ringtrainingen te gaan volgen vragen wij u om lid van onze vereniging te worden.

Wat

Oefeningen zijn afwisselend van karakter maar een aantal vaste oefeningen willen wij u alvast noemen: Lopen in een cirkel – rechte lijn – driehoek / Staan en betasten van de hond / Gebit van de hond tonen / Wennen aan lawaai en onverwacht harde geluiden. De ringtraining wordt verzorgd door vrijwilligers die al wat jaren tentoonstellingservaring op hun naam hebben staan en hun kennis graag willen delen met anderen die dezelfde interesse hebben. De instructeurs zijn: Claudia Dufornee – Liesbeth Wijkmans – Arthur van der Wiel – Geert Sanders – Wilma de Jong – Erna van Engelen.

  • Voordat de ringtraining start wordt gekeken naar de groep mensen en honden en dan wordt een indeling gemaakt naar ervaring en grootte van de hond. De training is persoon- / hondsgericht dus wordt gekeken wat een bepaalde hond specifiek voor training nodig heeft. Daarnaast zijn natuurlijk de groepsoefeningen zeer belangrijk. Dit zorgt namelijk voor een stuk socialisering van de honden.
  • Kortom: er is genoeg te doen en te beleven voor u en uw hond dus zien wij u graag bij onze ringtrainingen.

Brabants Rashondenfestival

Op 11 september 2022 organiseert K.V. Waalwijk het Brabants Rashondenfestival. Wil je meer weten? Klik dan hier.

CORONA MAATREGELEN

In verband met de Corona maatregelen van het kabinet is vooraanmelding voor ringtraining verplicht. Vul hieronder het formulier in om u aan te melden voor ringtraining. Hiermee wordt voorkomen dat er teveel mensen tegelijk op het terrein zijn.

Bij klachten blijft u thuis en meldt u zich af bij de instructeur.

Inschrijfformulier Ringtraining

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top