Ga naar hoofdinhoud

Hoopers is een sport die is ontwikkeld voor honden die nog niet mee kunnen doen aan agility omdat ze te jong zijn of voor de honden die te oud zijn en de lichamelijke belasting niet meer aan kunnen. Of voor eigenaren die het fijn vinden of niet met hun hond mee kunnen rennen. Deze sport kan ook vanuit een (rol)stoel beoefend worden.
De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen.

Van de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van de handler wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt.
Een hoopers parcours bestaat uit enkele hoopers, tonnen en of tunnels in diverse lengtes. Een parcours bestaat uit vloeiende lijnen die gelopen worden door de hond. De eigenaar blijft hierbij op één plaats staan en stuurt de hond op lichaams- en stemcommando’s door het parcours. Het aanleren van deze hondensport gebeurt bij ons ‘drukvrij’. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft.
Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep.

  • Het is een volwaardige opzichzelfstaande sport geschikt voor bijna alle honden.
  • Het bevordert de samenwerking en binding met de handler.
  • Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt.
  • De handler wordt bewuster van de eigen lichaamstaal.
  • Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport.
  • Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen.

Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen. Dat maakt dit een sport voor honden van alle leeftijden.

De kosten zijn voor Hoopers €60 voor 10 lessen. De cursus wordt gegeven op vrijdagavond en zaterdagmorgen

Back To Top