Ga naar hoofdinhoud

*Voor Agility bestaat momenteel een wachtlijst. De wachtlijst is zo lang dat er geen nieuwe cursisten tot de wachtlijst worden toegelaten. Wanneer de wachtlijst weer wordt opengesteld zal dit via Facebook en de website kenbaar gemaakt worden.*

Bij Agility (ook bekend als behendigheid) loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. Agility is echt samenwerken met je hond. Je vormt samen een team en de handler motiveert de hond om zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te ronden. Samen moeten jullie de klus klaren en dat zorgt ervoor dat de band (nog) verder groeit. De handler mag de hond of de hindernissen tijdens het lopen van het parcours niet aanraken, hij geeft aanwijzingen door middel van zijn stem en door gebaren te maken. Het overgrote deel van de honden vindt het geweldig om de hindernissen te overwinnen. De honden zijn vaak erg gemotiveerd om te luisteren, maar ook om samen met de baas hun snelheid en atletisch vermogen te verbeteren. Zoals bij elke hondensport draait het er ook bij Agility om, om samen met je hond plezier te hebben. Op recreatief niveau kan in principe elke gezonde hond, met elke baas een sprong of sprongetje wagen, afgestemd op zijn schofthoogte en lichaamsbouw.

Bij KV Waalwijk bieden we op alle niveaus cursussen, van aanleren toestellen voor jonge (ras afhankelijk maar gemiddeld vanaf 9 maanden) of onervaren honden tot gevorderden recreanten of wedstrijdlopers tot op het hoogste niveau. Het cursusgeld is 60 euro per kwartaal. Voor meer informatie over de Agility kan je mailen naar tamara@kvwaalwijk.nl.

Back To Top