Agility

De Kynologenvereniging “KV Waalwijk E.o.” organiseert al vele jaren agility cursussen  voor beginners en gevorderden.

Agility is een sport. De hond loopt op aanwijzing van zijn handler een parcours. In dit parcours staan hindernissen zoals hoogtesprongen, paaltjes, raakvlaktoestellen en tunnels. In de sport draait alles om het parcours foutloos en zo snel mogelijk te lopen. Agility is voor de hond en handler een fysieke inspanning, het samenspel tussen hen maakt de sport zo aantrekkelijk en Agility is fun !

De training bestaat uit belonen van gewenst gedrag van de hond, lichaamstaal, aanleren van de toestellen, samen een parcourslopen. In de training staat voorop dat de hond een goede conditie heeft en gezond is.

Als vooropleiding sluit de hoopercursus goed aan bij de Agiliy.

Cursusgeld € 50,00 voor 10 lessen. (Lidmaatschap verplicht)De cursussen worden gegeven op dinsdag, donderdagavond en vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur. De eerstvolgende cursus gaat van start in januari.

Het inschrijfformulier vindt u onder het tabje inschrijven. Alle uitslagen kunt u nalezen op de uitslagenpagina

Al onze cursussen worden gegeven op ons eigen oefenterrein op sportpark “De Kegelaar”aan de zuidrand van Kaatsheuvel, nabij de manege met dezelfde naam.

De startlicenties voor Agility moet u zelf aanvragen via de website van de Raad van Beheer. Daarvoor heeft u het lidmaatschapsnummer van u vereniging nodig. Dat kunt u opvragen bij de ledenadministratie.

Via het onderstaande formulier kunt u vragen naar de mogelijkheden om bij ons te trainen met uw hond.