Ringtrainingen

Ringtraining data

De ringtrainingen worden gegeven op ons eigen clubterrein aan Baan 19 te Kaatsheuvel. Bij het oefenen worden de honden verdeeld in leeftijdsgroepen afhankelijk van grootte en ervaring. Er wordt gekeken naar de persoonlijke ervaring van exposant en hond. Daarop wordt dan, indien mogelijk, specifiek op getraind.

De oefeningen zijn afwisselend van karakter maar een aantal vaste oefeningen willen wij u alvast noemen:
• Lopen in een cirkel;
• Lopen in een rechte lijn;
• Lopen in een driehoek;
• Staan en betasten;
• Gebit tonen;
• Keerbeweging;
• Wennen aan lawaai en onverwacht harde geluiden;
• Het plaatsen van de hond.
De ringtrainingen zijn een oefening voor Clubmatches en tentoonstellingen voor alle honden. Alle rashonden zijn van harte welkom maar zorgt u er wel voor dat de hond voldoende is ingeënt en uitgelaten.
Kortom: er is genoeg te doen en te beleven voor u en uw hond dus zien wij u graag bij onze ringtrainingen.

Een door velen van u op prijs gestelde activiteit van onze vereniging is het deelnemen op zondagochtend aan onze ‘ringtraining’ welke u en uw hond voorbereid op deelname aan tentoonstellingen en of clubmatches. Uiteraard is iedereen van harte welkom om gezellig een kopje koffie te drinken en zich eventueel als aspirant-lid op te geven. Elk lid van onze vereniging die zou willen deelnemen aan de ringtraining is van harte welkom, u hoeft zich niet speciaal in te schrijven.

Voor onze nieuwe leden vermelden we nog maar eens de namen van de instructeurs welke u op zondagochtend kunt tegenkomen.  Deze instructeurs zijn allen ervaren showdeelnemers en hebben eenieder zo hun eigen ervaringen;

_mg_7594_1

•  Claudia Dufornee
  •  Liesbeth Wijkmans
  •  Arthur van der Wiel