Hoopers

Hoopers is dé nieuwe hondensport in Nederland. Het is een sport die is ontwikkeld voor honden die nog niet mee kunnen doen aan Agility omdat ze te jong zijn of voor de honden die te oud zijn en de lichamelijke belasting niet meer aan kunnen.

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen.

Van de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van de handler wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt.

Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep.

  • Het is een volwaardige opzichzelfstaande sport geschikt voor bijna alle honden.
  • Het bevordert de samenwerking en binding met de handler.
  • Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt.
  • De handler wordt bewuster van de eigen lichaamstaal.
  • Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport.
  • Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen.

En Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen. Dat maakt dit een sport voor honden van alle leeftijden.

K.V.Waalwijk gaat weer Hoopers verzorgen en bij voldoende aanmeldingen is het streven om in oktober a.s. te beginnen. De kosten zijn 50 euro per kwartaal.

Mijn naam is Celine Clarisse, ik woon in Drunen samen met mijn partner en twee katten, regelmatig zijn de honden van mijn ouders op bezoek: Balou een knappe Bearded Collie is de reden waarom ik begonnen ben met hoopers, we hadden meer rust nodig in onze trainingen en wilden toch iets actiefs doen. Karamel, een vrolijke Bearded Collie, kan ook hooperen en zal dan ook wel eens mee komen. Overdag werk ik in de kinderopvang op de babygroep.

De afgelopen 6 jaar heb ik bij een kynologen club lesgegeven in gehoorzaamheid en hoopers. De afgelopen twee jaar heb ik bij mijn eigen hondenschool lesgegeven in impuls controle en natuurlijk ook hoopers. Het leukst vindt ik om de mensen een leuke avond uit met hun hond te laten hebben. Ieder mag op zijn eigen wijze en met zijn eigen doel de lessen volgen en bovenal vind ik het belangrijk dat baas en hond plezier hebben. 

Vanaf dit najaar mag ik de cursisten en honden bij KV Waalwijk kennis laten maken met: Hoopers.

Wat is hoopers:

Hoopers is een leuke en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Het is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen en is geschikt voor elke hond.

Het aanleren van deze hondensport gebeurt bij ons ‘drukvrij’. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft. Aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel de hond als de handler.
De hindernissen bestaan uit hoopers, tonnen en tunnels. Alles gebeurt laag bij de grond. Er zijn dus geen sprongen of hoogtetoestellen en de parcoursen voor de hond bestaan uit vloeiende lijnen.

De handler dirigeert de hond op afstand en loopt niet mee. De dit maakt de sport daarom ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. Hoopers is een volwaardige sport en kan naast elke andere hondensport beoefend worden, zonder dat dit conflicteert. En door de minimale lichamelijke belasting kunnen ook pups, jonge honden en oudere honden deelnemen.
Meld nu aan voor een cursus of maakt kennis tijdens een workshop. Ervaar zelf hoe leuk het is en hoeveel plezier de hond hieraan heeft.

Uw instructeur: Celine Clarisse is aangesloten bij Hoopers Nederland.

U kunt zich opgeven bij cursusadministratie@kvwaalwijk.nl