Gehoorzaamheid

De afgelopen jaren zijn er in de wereld van gehoorzaamheidscursussen grote veranderingen in gang gezet. Waar vroeger de slipketting of een corrigerende tik gebruikt werd, kijken we nu vooral naar het welzijn van de hond. We hebben het corrigeren (=negatief) vervangen door het belonen (=positief). Het ombuigen van ongewenst gedrag naar gewenst gedrag, belonen in plaats van bestraffen.
We leren om meer te kijken naar het gedrag van de hond. Een hond heeft zijn eigen hondentaal en begrijpt niets van onze mensentaal.
Ook de KV Waalwijk is met deze veranderingen meegegaan en in onze cursussen wordt hier dan ook uitgebreid bij stil gestaan.

De cursussen worden gegeven op zaterdagmorgen tussen 8.30 uur en 13.15 uur.
Per groep zitten 6 tot 8 cursisten.
De gehoorzaamheidscursussen starten weer op 12 januari. Schrijf je nu in !!

Om deel te kunnen nemen aan de cursussen moet u lid zijn/worden van KV Waalwijk.

Het cursusaanbod ziet er als volgt uit:

Puppycursus

Duur:  1 verplichte theorieavond in ons clubhuis en 9 praktijklessen.
Leeftijd van de hond:  Vanaf 8 weken (na de 2e enting).
Inhoud: In deze cursus wordt veel aandacht besteed aan socialisatie, beheersing, spelen, aandacht, hier komen en wandelen zonder trekken. Tijdens de cursus is veel tijd en aandacht voor vragen van de cursist.
Kosten: € 50,00.

Basiscursus

Duur:  10 praktijklessen.
Inhoud: In deze cursus, die een vervolg is op de puppycursus, wordt het wandelen zonder trekken en het hier komen uitgebreid.
Ook staan er verschillende vormen van spel op het programma, bewustwording van het lichaam van de hond, hersenwerk met de hond en veel praktijkoefeningen.
Kosten: € 50,00.

Gehoorzaamheid 1

Duur:  10 praktijklessen en 1 examen.
Inhoud: Begroeting, omgang baas-hond, omgang met andere honden, spelen, wandelen zonder te trekken, blijf 1 min, volgen, zit, staan, af, hier en apport. Ook wordt er nog veel gespeeld samen met je hond.
Kosten: € 55,00.

Gehoorzaamheid 2

Duur:  10 praktijklessen en 1 examen.
Inhoud:  Begroeting, omgang baas-hond, omgang met andere honden, spelen, volgen, zit, af, staan, los volgen met zit, blijf 1,5 minuut afstand 5 meter, plaats sturen, hier komen met prikkels en apport.
Kosten: € 55,00.

Gehoorzaamheid 3

Duur:  10 praktijklessen en 1 examen.
Inhoud:  Begroeting, omgang baas-hond, omgang met andere honden, spelen, los volgen, zit en af tijdens los volgen, blijf 2 minuten afstand 10 meter, plaats sturen, hier komen met prikkels (waaronder voer), rechts volgen, naast, appél op afstand en apport.
Kosten: € 55,00.

Gehoorzaamheid Recreanten

Bij voldoende inschrijvingen gaat we weer een recreanten groep starten.

Via het onderstaande formulier kunt u uw interesse tonen voor een cursus. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.