Ga naar hoofdinhoud

Gehoorzaamheid 3 cursus

Duur: 1 theorieles in het clubhuis, 10 praktijklessen en 1 examen.
Inhoud: in deze cursus ligt de nadruk op het uitbouwen van een goede verstandhouding en samenwerking tussen hond en geleider. Dit vormt de basis voor de toenemende graad van precisie en perfectie die noodzakelijk is om gehoorzaamheid als hondensport te kunnen beoefenen. In deze cursus zal er zo veel mogelijk los gewerkt worden met de honden. Cursisten die willen, gaan leren werken met een clicker. Verder staan meer complexe oefeningen als apporteren, posities op afstand, de hond rond een pion sturen en het vooruitsturen van de hond op het programma.
De cursus gehoorzaamheid 3 wordt afgesloten met een examen. Tijdens het examen worden hond en geleider onder anderen beoordeeld op: samenwerking, los volgend een gevarieerd parcours kunnen afleggen met opdrachten en afleidingen, blijven zitten en / of liggen met afleidingen gedurende 1 minuut op afstand van minimaal 5 meter, een vlak apport, het wisselen van posities op lijnafstand, de hond vooruit sturen naar een target op 3 meter afstand, waarbij de hond gedurende 10 seconden met de voorpoten op het target blijft staan wachten, de hond rond een pion sturen op 3 meter afstand.
Kosten: € 65,00.

Op dit moment kunnen wij geen gehoorzaamheid 3 cursus aanbieden, onze excuses. Wanneer dit weer wel mogelijk is zullen wij dit kenbaar maken.

Om je in te schrijven voor de cursus heb je een lidmaatschap van KV Waalwijk nodig. Klik hier om lid te worden of log in via onderstaand formulier.

Back To Top